“Stare” predstave

“Život Jevremov”, predstava koju smo spremali dugih 6 meseci, a koju smo odigrali samo 4 puta. I to spada u glumački život.

Opet “Život Jevremov”, a ova “lepotica” pored je jedan od mojih mnogobrojnih likova u ovoj predstavi. Lik sam radio po uzoru na jednu našu poznatu glumicu a meni vrlo dragu koleginicu i prijateljicu. Pogađate koju?

“Svadba u kupatilu”. Igrao sam Aristotelesa, Grka zavodnika, pored sjajne glumačke ekipe predvođene Milenkom Zablaćanskim. Na fotografiji sa Majom Noveljić.

Jedna od mojih prvih predstava u Pozorištu na Terazijama. “Pop Ćira i pop Spira” je bila jedna od najnagrađivanijih predstava tada. Moj učitelj Pera, ludo zaljubljen u njegovu izabranicu Melaniju, koju je igrala Jelena Jovičić.

“Nezvani gost”, lik Fiksija, predstava Narodnog pozorišta u Beogradu, u režiji moje profesorke Vide Ognjenović. Sena Djorović (na slici) i ja smo igrali dvoje narkomana.

Dečiji mjuzikl “Na slovo, na slovo”, u režiji Darijana Mihajlovića, uloga strašnog Lava, sa Snežanom Jeremić na slici.

Najduži song na svetu, “Šta Šekspir reče”, predstava “Kiss me Kate”, sa Janošem Totom. Dva gangstera.

“Od malih nogu dobro znaaam..” “Briljantin” je predstava u kojoj sam se najduže zadržao, 13 godina, dve podele. Prvi put lik Rodžera 2001. godine, a nekoliko godina kasnije i lik Vinsa Fontejna (na slici). Born to hand jive baby!!!

“Don Krsto”, predstava JDP u koprodukciji sa Budva grad Teatrom. Nadmeni operski pevač Luiđi di Kantorini, na fotografiji sa koleginicom Suzanom Lukić.

“Heroji”, predstava u režiji Slavenka Saletovića, predstava sa mnogo brzih dramaturških promena i mnogo scenskih dešavanja. To je jedan od razloga što je bila dugovečna i rado gledana.

“A Chorus Line” je predstava sa kojom smo otvorili naše renovirano Pozorište na Terazijama, 2006 godine. Izrazito težak mjuzikl za glumce jer su likovi baletski igrači koji veoma dobro plešu. Proveli smo godinu dana u baletskoj sali, svaki dan. Trud se isplatio.

Moja omiljena predstava Cabaret, i omiljeni lik, ceremonijal majstor. Rad na ovoj predstavi doneo mi je mnogo profesionalnog i privatnog uzbuđenja, saznanja i ostvarenja snova. Zahvaljujući Četu Vokeru, naučio sam mnogo, obišao deo Amerike i dobio stipendiju za školu mjuzikla. Jedno od najvažnijih životnih iskustava do sada.

“Na slovo na slovo” i cela glumačka ekipa na okupu.

Predstava “Cabaret” i numera koja otvara šou – “Willkommen, Bienvenue, Dođi!”

“Don Krsto”, JDP, lik Luiđija di Kantorinija, zajedno sa divom srpskog teatra, Đurđijom Cvetić.

“Briljantin”, Vins Fontejn, numera “Born to Hand Jive”.

Lik Ceremonijal Majstora, predstava “Cabaret”.

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *